“Dacii-Adevăruri tulburătoare”: istoria românilor nu este cea pe care o ştim

Dacii-documentar

Documentarul “Dacii-Adevăruri tulburătoare” expune, în 53 de minute, teoria conform căreia românii sunt urmaşii dacilor, şi nu ai Romei. Autorii documentarului demonstrează, cu dovezi ştiinţifice şi argumente bazate pe izvoare istorice autentice, că romanii şi dacii au strămoşi comuni şi că Dacia nu a fost romanizată în modul susţinut de teoriile oficiale.

Studiul spune că tracii au ocupat o mare parte din Europa, având Marea Neagră în centrul zonei lor de dominaţie. Din această zonă s-au desprins cei care au înfiinţat Roma, de unde rezultă că nu noi suntem urmaşii romanilor, ci o parte dintre romani sunt urmaşii tracilor.

Documentarul se bazează pe un studiu de paleogenetică realizat la Institutul de Biologie Umană al Universităţii din Hamburg, Germania.

4 Responses to “Dacii-Adevăruri tulburătoare”: istoria românilor nu este cea pe care o ştim

 1. Mircea spune:

  Acest adevar nu se spune acum pentru prima data. Ceea ce ma bucura este ca acum se spune cu VOCE TARE, folosindu-se mijloace de promovare si raspandire a acestei informatii. Poate asa vor ajunge sa invete copiii nostri, la scoala, adevarata istorie a românilor!

 2. victoria spune:

  banuiam asta din timpul scolii pentru ca romanii au ocupat banatul si apusenii si nu aveau cum sa latinizeze toata romania(dacia); culmea e ca am discutat lucrul asta cu cineva care are facultate si nu mi-a dat dreptate; atata timp cat peste noi au venit patru imperii(turcii,austro-ungarii,rusii si romanii)si nu vb nici turceste, nici ungureste ,nici ruseste, sigur nu vb nici latina.

  • Ariana spune:

   Ai mare dreptate .Cred ca ei au cuvinte din limba noastra si nu invers.Si culmea la Roma se vorbeste dialectul romanesc iar italiana e dialectul toscan …in istorie se spune ca romanii din roma ne-au ocupat si nu toscani.Ceva ceva e necurat la mijloc si mai ales ca vor toti sa ne distruga cu istorie cu tot.

 3. Ariana spune:

  Eu sunt acum in Italia .Am stat in mai multe regiuni a Italiei si m-a surprins ca in fiecare dialect gasesti cuvinte romanesti sau f. apropiate.Dialectele sunt f. diferite intre ele , si ei nu se inteleg intre ei ..iar noi la asa distanta de ei avem o limba asemanatoare dialectului toscan dar noi români ne intelegem intre noi chear daca am fost despartiti asa de mult timp pina la unirea cea mare.Multe adevaruri sunt ascunse ..si noi nu le vom afla niciodata….si asta ma doare mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>