Descoperă puterea dinăuntrul tău

cunoasterea-w

O legendă veche spune că mai demult oamenii erau buni. Dar au profitat atât de mult de puterea divină din ei încât Brahma, stăpânul tuturor zeilor, a decis să le ia această putere şi să o ascundă într-un loc unde va fi imposibil de găsit. Tot ce i-a rămas să facă era să găsească ascunzătoarea potrivită.

A fost convocat consiliul zeilor pentru a se găsi soluţia. Zeii au sugerat: “De ce să nu îngropăm puterile omului în pământ?”
Brahma a răspuns: “Nu, nu vom face asta pentru că omul va săpa adânc şi le va găsi.”

Atunci zeii au spus: “În acest caz, să le trimitem divinitatea pe cel mai adânc fund al oceanului.”
Dar Brahma a răspuns din nou: “Mai devreme sau mai târziu omul va explora adâncurile oceanului şi cu siguranţă că o vor găsi şi o vor aduce la suprafaţă.”

Astfel zeii au concluzionat: “Nici pământul, nici oceanul nu sunt locuri unde puterea divină să fie în siguranţă, însă alte idei de ascunzătoare nu mai avem.”

Brahma a exclamat dintr-o dată: “Iată ce vom face cu divinitatea omului! O vom ascunde adânc înăuntrul lui pentru ca este singurul loc unde nu va căuta.”

De atunci încoace, conform legendei, omul a căutat în toata lumea, a explorat, a urcat şi a săpat căutând ceva ce a fost în tot acest timp înăuntrul lui.

Revista Glasul Iubirii nr. 1 (XII-2011)

One Response to Descoperă puterea dinăuntrul tău

  1. Apostol Marilena spune:

    DA, puterea este inlauntrul nostru. Greu ne dam seama ca in noi e schimbarea de care avem nevoie. Cu multa truda reusesti. Dar cati dintre noi intelegem mesajele din launtrul nostru si cat de perseverenti suntem…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>