Vulturul-găină

Vultur-in-zbor-w

“Un om a găsit un ou de vultur şi l-a pus în cuibarul unei găini de curte. Puiul de vultur a ieşit din ou odată cu puii de găină şi a crescut împreună cu ei.

Toată viaţa lui, vulturul a făcut ceea ce au făcut şi puii de curte, crezând că este pui de curte.
A scurmat pământul după viermi şi insecte. A cloncănit şi a cotcodăcit. Dădea din aripi şi zbura un pic în aer.

Anii au trecut şi vulturul a îmbătrânit foarte tare. Într-o zi el a văzut o pasăre splendidă deasupra lui, pe cerul fără nori. Aceasta plana într-o graţioasă măreţie printre curenţii puternici, abia bătând din aripile sale viguroase, aurii.

Bătrânul vultur privi în sus cu veneraţie. «Cine e acesta?», a întrebat el.

«Acesta este vulturul, regele păsărilor», i-a spus vecinul său. «El aparţine Cerului. Noi aparţinem Pământului – noi suntem găini».

Şi astfel vulturul a trăit şi a murit ca o găină, pentru că asta a crezut că este“.

 Revista Glasul Iubirii nr. 1 (XII-2011)

2 Responses to Vulturul-găină

  1. Apostol Marilena spune:

    Da pentru ca limitele ni le impunem noi! Dar cine doreste sa ne invete ca se poate trece si mai departe, ca posibilitatile noastre sunt infinite? DA LIMITA SUNTEM NOI PENTRU CA NU CREDEM INDEAJUNS IN DUMNEZEU SI IN PUTERILE CARE ZAC IN NOI!

    • paul spune:

      Marinela …in noi nu zac puteri ….ce lucreaza EL in noi asta e putere …fara de EL noi suntem nimeni … imi place “povestea” citita mai sus si e plina de inteles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>