Puterea de “a fi”

puterea de a fi 02

Am cunoscut, în ultimii ani, o expansiune a noţiunilor stiinţifice ce ţin de puterea gândului, de puterile inimaginabile ale creierului uman, dovedite de fizica cuantică ca făcând parte din realitatea înconjurătoare şi, cu toate acestea, puţini sunt cei care pot afirma că au reuşit să aducă toate aceste noţiuni la nivel de realitate palpabilă.

Urmărim documentare, căutam să citim cât mai multe noţiuni depre astfel de subiecte, întâlnim oameni care ne vorbesc despre toate acestea şi, într-un final, după ce aflăm cât de multe se pot face şi cât de extraordinar este totul, finalizăm cu un oftat şi cu o admiraţie către toate. De fapt, noi ne reîntoarcem la obişnuinţele noastre, la lucrurile, evenimentele şi persoanele ce fac parte din viaţa noastră cotidiană.

Oare ce ne lipseşte să putem face această trecere de la obisnuinţa zilnică la aceste minunate evenimente despre care tot auzim că pot fi posibile? Ce ne opreşte să depăşim lipsurile materiale, problemele de sănătate, dilemele zilnice şi toate celelalte probleme ce ne apasă conştiinţa? Ne opreşte neîncrederea în propriile puteri, lipsa credinţei că forţa şi puterea de a depăşi toate acestea se regăseşte în noi şi că nu trebuie căutate în exteriorul nostru, pe toate le putem depăşi atât timp cât credem.

Dezvoltarea încrederii în propriile puteri este lucrul cu care ar trebui să înceapă fiecare dintre noi, să credem cu tărie că toate sunt cu putinţă la Dumnezeu, însă nu la Dumnezeul exterior nouă – cel personalizat şi redus la un singur caracter ce ştie să analizeze, să judece şi să pedepsească. Dacă încă mai crezi într-un astfel de Dumnezeu, e timpul să-ţi schimbi percepţiile, e timpul să-ţi extinzi conştiinţa, pentru că Dumnezeu este înţelepciune şi iubire, este compasiune şi adevar, este tot ce e bun şi frumos, iar o părticică din toate acestea se regăseşte şi în tine.

Redescoperindu-L, vei putea crede în Tine, iar toate celelalte mijloace şi metode despre care ai aflat sau vei afla vor putea să dea roade.

Fereşte-te de cei care te depersonalizează, de cei care te desconsideră făcând din tine o vieţuitoare şi nu om, de toţi acei aşa zişi guru care îţi nimicesc personalitatea arătându-ţi modele de “ascultare” al căror unic ţel este propriul orgoliu hrănit de admiraţia celor depersonalizaţi.

Gândiţi-vă la propria viaţă ca la un dar, un dar făcut de Dumnezeu vouă şi nu altora, iar principalii beneficiari ai acestui dar sunteţi voi, posesori ai vieţii, aşa că, începeţi să vă trăiţi viaţa prin a înceta să  faceţi pe plac altora, ci doar vouă şi Dumnezeului din voi. Toate acestea nu ar trebui să fie privite ca un îndemn la egoism, un îndemn la egocentrism, ci din contra, ar trebui să fie văzute de fiecare ca un îndemn la unicitate prin unire cu Dumnezeu.

Ai nevoie de cineva să te încurajeze, să-ţi spună că eşti deosebit? Tocmai ţi-am spus-o eu, aşa că, încearcă să fii propriul creator al vieţii tale şi nu mai consuma din creaţia altora, fii inovativ, fii intuitiv, lasă esenţa ta divină să se manifeste.

Acestei părţi din tine, cu care sunt sigur că rezonezi, acesteia mă adresez spunându-ţi că eşti minunat. Trebuie doar să te încrezi în această parte, să vezi că este capabilă de lucruri extraordinare.

Opreşte-te din alergatul zilnic după lucruri materiale pe care niciodată nu le vei mai termina de adunat şi redescoperă cine eşti cu adevărat, reîncepe să crezi în tine, în lucrurile spirituale ce-ţi hrănesc viaţa! Atunci toate celelalte ţi se vor adăuga ţie.

O singură clipă pe care ţi-o vei aminti veşnic este cea în care te vei redescoperi, începe să realizezi în propria conştiinţă că poţi fi minunat, că-L poţi manifesta pe Dumnezeu în fiecare zi.

Pentru asta trebuie să te opreşti din alergat, din a înălţa către Dumnezeu dorinţele fără rost şi gândeşte-te puţin la tine, la ce-ţi doreşti cu adevărat să fii, ai încredere în tine şi începe să fii, să fii aşa cum ai fost dintotdeauna, să fii fiu al Celui Preaînalt.

Dragoş Scîntei

One Response to Puterea de “a fi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>