Cel mai daunator aliment pentru sanatatea omului

carne-consum

Pentru cei care sunt preocupaţi de sănătate, iată câteva lucruri care îi vor pune pe gânduri:

1. CARNEA CONSUMĂ ENERGIE VITALĂ, în procesul digestiei, în loc să o genereze. Proteina animală este un lanţ de aminoacizi, care trebuie întâi descompus în elemente constitutive, pentru ca organismul să o poată folosi. Asta presupune eforturi energetice uriaşe. Cu alte cuvinte în loc sa-ţi dea, îţi fură din energie.

2. CARNEA CONŢINE ADRENALINĂ ÎN CANTITĂŢI MARI (secretată de groaza animalelor sacrificate) care epuizează glandele suprarenale umane şi duce în timp la hipertensiune. Adrenalina provoacă furie şi agresivitate celui care consumă carne.

3. CARNEA E TOXICĂ, datorita acidului uric (care provoacă guta), acidul fosforic şi acidul sulfuric, formaţi în procesul de digestie şi metabolismul proteinelor din carne. Aceşti acizi au o acţiune iritantă şi inflamatoare asupra ţesuturilor.

4. CARNEA ELIMINĂ CALCIUL din organism, datorită azotului din compoziţia proteinei din carne, cu conţinut bogat în fosfor.

5. CARNEA E ACIDĂ, ducând la inflamaţii ale ţesuturilor şi degradarea lor rapidă şi la aşa numita acidoză, cauza tuturor bolilor. De la o raceală până la cancer!

6. CARNEA CREŞTE COLESTEROLUL ducând la accidente vasculare, hipertensiune arterială, angină pectorală, boli de inimă, obezitate şi impotenţă, etc.

7. CARNEA PROMOVEAZĂ CALCULII HEPATICI ŞI BILIARI.

8. PROTEINELE ANIMALE PUTREZESC în interiorul organismului, dând trupului un miros greu.

9. CARNEA DUCE LA APARIŢIA CANCERULUI DE COLON. Mai ales consumul de carne roşie este asociat cu creşterea compuşilor de tip N-Nitroso din culturile de bacterii intestinale, care lezează colonul şi provoacă tumori maligne la nivelul lui.

10. CARNEA DUCE LA APARITIA CANCERULUI HEPATIC ŞI PANCREATIC.

11. CREŞTEREA ANIMALELOR SE FACE ÎN CONDIŢII DEZUMANIZANTE PENTRU CRESCĂTORI, în spaţii închise, lipsite de lumina soarelui sau de aer curat. Animalele sunt injectate cu hormoni de creştere, hrănite cu furaje pline de pesticide şi ierbicide, cu concentrate făcute din faină de oase, bolnave de cancer, cel mai adesea. Sunt maltratate şi ucise apoi cu cruzime.

12. CREŞTEREA ANIMALELOR A FĂCUT RAVAGII MEDIULUI. Defrişările masive, pentru ca în locul pădurilor să se creeze locuri de păşunat, au dezechilibrat eco-sistemul planetar, distrugând habitatul natural al animalelor sălbatice, diminuând cantitatea de oxigen şi provocând încălzirea globală.

13. CONSUMUL DE CARNE SCURTEAZĂ VIAŢA (prin epuizarea în timp a organelor vitale).

14. CONSUMUL DE CARNE STIMULEAZĂ, IRITĂ ŞI INFLAMEAZĂ ORGANELE SEXUALE (În special glanda prostatei, ducând la apariţia prostatitei)

15. CARNEA ESTE INJECTATĂ CU HORMONI DE CREŞTERE, ANTIBIOTICE ŞI VACCINURI, toate considerate cancerigene.

16. ANIMALELE SUNT HRĂNITE CU UN AMESTEC DE FURAJE ŞI CARNE TOCATĂ, PROVENITĂ DE LA VACI, PORCI, GĂINI BOLNAVE ŞI AGONIZANTE ŞI OI MOARTE. Aceste practici duc la acidoză şi îmbolnăvesc animalele, aşa cum îi îmbolnăvesc şi pe oameni. Acesta este motivul apariţiei unor boli teribile ca “boala vacii nebune”.

17. INGESTIA DE PROTEINĂ ANIMALĂ INTERFEREAZĂ CU ABSORBŢIA MANGANULUI DIN ORGANISM, ceea ce poate provoca ameţeli, tulburări de echilibru, spasme, convulsii, probleme de transmitere a impulsurilor neuronale (miastenie, aritmie cardiaca, fibrilaţii), probleme neuromusculare, boala Parkinson şi boala Lou Gehring.

18. CARNEA ABUNDĂ ÎN CELULE ROŞII MOARTE, cu conţinut mare de fier ionizat (extrem de diferit de cel de origine vegetala), care poate duce la scăderea nivelului de crom (necesar în transferul de insulină), scăderea nivelului de zinc (necesar în producerea insulinei şi a energiei), lezarea ţesuturilor hepatice, pancreatice si renale; scăderea nivelului de calciu, creşterea nivelului de sodiu (cauzatoare de edeme).

19. CARNEA ESTE PRINCIPALA CAUZĂ CARE DUCE – ÎN MOD DIRECT – LA DEGRADAREA DANTURII, datorită faptului că interferează cu absorbţia calciului;

20. CARNEA E INADECVATĂ CONSUMULUI UMAN DIN CEL PUŢIN 7 MOTIVE:

a) carnivorele au gheare cu care îşi prind prada; oamenii n-au;

b) carnivorele au canini şi incisivi puternici, cu care sfâşie carnea, dar n-au în schimb molari plaţi cu care să o mestece, aşa că o înghit bucăţi întregi; oamenii nu au dinţii din faţă ascuţiţi, dar au molari destinaţi să macine bine bolul alimentar;

c) carnivorele au tractul digestiv doar de trei ori mai mare decât lungimea corpului, ceea ce facilitează evacuarea destul de rapidă a cărnii digerate, intrate în putrefacţie; oamenii au traiectul digestiv de 10-12 ori mai mare decât lungimea corpului, unde carnea intrată în putrefacţie poate stagna şi până la 5 zile într-un corp încă sănătos, dar uneori rămâne lipită de pereţii colonului ani de zile, sub forma aşa numitei plăci mucoidale.

d) stomacul carnivorelor secretă acid clorhidric puternic, care digeră proteina animală; stomacul uman secretă un acid clorhidric de 20 de ori mai slab decât cel al carnivorelor.

e) glandele salivare ale carnivorele n-au rolul de a pre-digera alimentele; la oameni s-au dezvoltat glande salivare productive, al căror produs (saliva) are enzime puternice care predigeră carbohidraţii.

f) saliva carnivorelor este acidă; saliva oamenilor este alcalină.

g) digestia nutrienţilor se face rapid şi direct în stomacul carnivorelor, sub influenţa acidului clorhidric puternic; digestia omului începe în gură, sub acţiunea enzimelor salivare specializate în carbohidraţi şi lipide, trece în stomac, unde se descompun proteinele cu ajutorul pepsinei şi se desfasoară în toată plenitudinea ei, lent, în intestinul subţire al omului. Absorbţia nutrienţilor are loc abia în intestinul gros, după un parcurs lung, uneori de 7 metri, cât are tractul digestiv.

21. CARNEA ANIMALĂ NU E CU NIMIC DIFERITĂ DE CEA UMANĂ, AVÂND ACEEAŞI COMPOZIŢIE CHIMICĂ.

 

9 Responses to Cel mai daunator aliment pentru sanatatea omului

 1. T spune:

  Omul mananca carne de cand… a aparut.Daca mai mananca inca 100 de ani nu o sa fie in pericol de disparitie.Da, conditile de crestere lasa de dorit dar asta doar pentru ca cererea este foarte mare, cum altfel ai putea hrani atatia oameni?

  • razvan spune:

   Omul mananca carne de vreo 4000 de ani, adica de cand planeta a fost distrusa de Potop si urmasii lui Noe au primit invoire ca sa echilibreze noul ecosistem.
   Asta desigur, daca nu crezi in stiinta Catolica sau in vreo varianta dilatata pe milioane si milioane de ani a povestii lui Pinochio, materialul care s-a transformat “intr-un cimpanzeu adevarat”.

   Vreau o sursa alternativa de proteine…

  • mihaela spune:

   Ai fost acolo cand a aparut omul?Poate ca manca,carne poate nu.E hrana destula!Multi arunca la gunoi cantitati enorme.Iar altii mananca de se sparg.Mancarea ar fi suficienta daca enorm de multi nu ar face excese.

 2. Manuel spune:

  Chiar daca omul consuma carne de cand se stie, asta nu inseamna ca aceasta este alimentatia pentru care el a fost creat… Studii recente arata din plin acest lucru, vezi cartea “Studiul CHINA” (http://www.amcititocarte.ro/despre-cel-mai-complex-studiu-cu-privire-la-legatura-dintre-alimentatie-si-boli/) un studiu facut timp de 28 de ani in China, care demonstreaza cum carnea este responsabila (printre altele desigur) de toate bolile abundentei…
  Daca nu se mananca carne, chiar daca celelalte noxe, adititvi, etc. exista, bolile actuale care sperie lumea nu se dezvolta… Deci, legume…:)))
  Pt. un kg de carne animalele mari consuma zeci de kg de cereale si peste o suta de litri de apa, deci… hrana ar fi pentru toata lumea.
  Numai bine!

 3. oprea renata spune:

  pot sa spun ca pentru 4 ani nu am mincat carne. ma simteam bine, aveam forza, energie .. ma simteam bine. datorita anturajului am inceput sa maninc carne (si astazi maninc carne, dar ocazional).. prima data cind am mincat carne dupa 4 ani, gustul carnii era dezgustos, nu avea nimic care sa ma faca sa spun “ce buna e, ce pacat ca pentru citiva ani nu am mincat carne’. de fapt astazi, cind ma duc in magazin, repartul carne il ocolesc, sau ma duc, privesc tot ceea e pus in expozitie … si nu ma atrage nimic. prefer in schimb produsele lactate, fructele, legumele si pestele… pestele e singura carne pe care o maninc cu placere. in final, cred ca daca am sti sa ascultam propriul organism cu siguranta am evita sa ne alimentam cu produse ce sunt nocive organismului. tanta salute

 4. Paul spune:

  Tocmai despre Studiul China voiam si eu sa spun dar se pare ca mi-ai luat-o inainte.

  Felicitari pentru articol!

  PS: Am scris si eu unul asemanator pe site-ul meu:

  http://nlpstildeviata.ro/provocarea-de-30-de-zile/

 5. Cici spune:

  Oamenii consuma carne de cand se stiu, dar care era media de viata? Cum erau alimentele inainte de “dezvoltarea tehnologica” ? Care era termenul de garantie al produselor?
  Chestia e ca nici legumele nu sunt cum ar trebui sa fie.

 6. Sandulache spune:

  Articolul dumneavoastra este partial adevarat si partial eronat.
  Puteti manca carne pana la 90 de ani fara sa va dauneze si puteti sa muriti orisicand dupa 30 de ani de regim vegetarian ,chiar vegan, datorita unor
  boli grave.Cancerul nu are nici o legatura cu regimul de alimentatie. Cauza cancerului si a deceselor datorita cancerului este DOAR DATORITA FRICILOR SI TRAIRILOR NEFIRESTI la care contribuie decisiv chimioterapia.
  Daca aveti pace in suflet,si mai puteti sa va tineti spiritul viu in ciuda
  tuturor agresiunilor cu care suntem tintiti va recomand sa studiati Noua
  Medicina Germana si atunci cuvantul CANCER care provoaca frica (adica CANCER)
  nu va mai avea putere negativa asupra Dumneavoastra.
  Medicul Hamer cel care a fondat Noua Medicina Germana a spus ca oamenii nu
  mor de CANCER ci de EPUIZARE si FRICA.
  Daca unui bolnav de plamani ii recomanzi sa manance strict vegetarian il
  UCIZI=OMORI .El are nevoie de proteina daca se poate chiar cokteiluri
  proteice.
  Dacii spuneau VOM MURII ,DAR VOM FI LIBERI ,in tineretea mea era un cantec
  care spunea DECAT SA TRAIESI MURIND MAI BINE SA MORI TRAIND.
  In incheiere va spun ca e bine sa nu mancati carne dar e infinit mai bine sa
  aveti IUBIRE , COMPASIUNE si sa NU AVETI FRICA de nimic.
  Va rog cititi AL PATRULEA MAG si daca veti putea trai cu dragostea de oameni
  al celui de al patrulea mag atunci sunteti canditatii admisi la mantuire.
  Ionut Sandulache

 7. mihaela spune:

  Sunt medic…nu consum carne de 7 ani si sunt fericita ca nu creez suferinta.Si traiesc bine!
  Sandulache…inforenergeticienii stiu mai multe decat crezi.
  Felicitari realizatorilor site-ului!
  Uciderea animalelor pentru satisfacerea papilor gustative in contextul in care se poate trai BINE fara carne(necesara este informarea privind sursele vegetale ale nutrientilor) este o indepartare de energia pura divina.Divinitatea nu se manjeste prin crima fata de animale si nici nu accepta un suflet manjit prin crime.
  Cei care vin cu argumente ca in Biblie Iisus manca,carne sau ca Dumnezeu a lasat sa fie mancate animalele…ii rog sa citeasca Biblia cu adevarat, cu atentie si nu frunzarit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>