De ce ne trezim din somn obosiţi, dimineaţa?

somn oboseala

Ultimele cercetări în domeniul creierului aduc o nouă teorie privind necesitatea somnului. În timpul somnului, creierul este supus unui proces de detoxifiere realizat de propriul sistem imunitar astfel că, somnul este necesar fiinţei vii pentru a putea supravieţui. Detoxifierea creierului a fost detectată la şoareci, dar cercetătorii din domeniu spun că acest proces de detoxifiere este realizat şi de corpul uman.

Inforenergetica demonstrează că, pentru refacerea bilanţului inforenergetic, fiinţele vii au necesităţi de somn diferite. În funcţie de procentul din structurile superioare* ce se degajă în timpul somnului, timpul necesar satisfacerii acestei necesităţi poate fi mai lung sau mai scurt.

Curăţarea toxinelor din creier este realizată în principal de descărcările inforenergetice ale biocâmpului** în emisferele cerebrale. Acest proces al descărcărilor inforenergetice este firesc fiinţei vii umane, însă, pentru eficientizarea procesului de curăţare a creierului, trebuie ca biocâmpul sistemului viu să fie caracterizat de inforenergii benefice.

Un somn profund, odihnitor, presupune o degajare a structurilor superioare în proporţie de cca 33%, iar un somn agitat, neodihnitor, presupune degajarea numai a cca 15% din structurile superioare. Structurile superioare nedegajate ţin emisferele cerebrale blocate cu o încărcătură inforenegetică superioară, fapt ce determină o viteză scăzută de descărcare a biocâmpului şi automat un proces de detoxifiere mai lent.

Acest proces de descărcare a biocâmpului în emisferele cerebralepoate fi realizat şi prin rugăciune, meditaţii şi tehnici specifice ce nu necesită degajarea structurilor superioare, ci, din contră, utilizarea lor. Astfel o persoană antrenată îşi detoxifică creierul zilnic prin aplicarea tehnicilor, meditaţiilor şi rugăciunii, de unde şi starea de linişte, pace, optimism şi fericire pe care o resimt cei care practică aceste forme de utilizare a structurilor superioare.

Starea de odihnă de după somn nu este dată de durata somnului, ci de gradul de curăţare a creierului de toxinele acumulate. Trezirea din somn pentru o persoană al cărei creier încă mai este plin de reziduri o putem asemăna cu întoarcerea dintr-un concediu liniştit şi plăcut într-o casă murdară, cu aer închis, situată într-o zonă zgomotoasă a oraşului. Făcând această analogie aţi putea să va înţelegeţi mai bine stările psihice, disconfortul şi oboseala resimţită, chiar şi după un somn îndelungat.

Stările de neodihnă, după trezirea dintr-un somn cu o durată mai mare de 7 ore, caracterizează un sistem viu uman ce nu reuşeşte să-şi detoxifice îndeajuns creierul (excepţie fac copiii şi bătrânii a căror necesitate de somn nu face obiectul articolului de faţă).

Un somn odihnitor determinat de degajare a cca. 33% din structurile superioare, însoţit de o încărcătură inforenergetică bună a biocâmpului, poate curăţa creierul de reziduri în doar 3,5 ore. Altfel spus, omul poate să se simtă odihnit după numai 3,5 ore de somn dacă inforenergiile din interiorul biocâmpului său au încărcătura corespunzătoare. Această durată scăzută de somn caracterizează întotdeauna oamenii cu o bună pregătire spirituală.

Respectarea necesităţilor de somn, o alimentaţie echilibrată printr-un consum scăzut de alimente de provenienţă animală şi creşterea timpului alocat rugăciunii, meditaţiei sau dezvoltării sufleteşti sunt ingredientele necesare unei vieţi sănătoase şi longevive.

Pentru mai multe informaţii despre somn recomandăm:

http://www.glasuliubirii.ro/2013/01/08/suferi-de-insomnie/

Asp. IO. Dragoş Scîntei

*structuri superioare = sistemul viu este format din structura fizică (corp), structura biosică (raţiune) şi structuri superioare (suflet)

**biocâmp = corpul inforenergetic ce inconjoară corpul fizic

One Response to De ce ne trezim din somn obosiţi, dimineaţa?

  1. Marian spune:

    Batem saua sa priceapa calu. Somnul odihnitor este intre orele 21 si 2, cine nu se odihneste in acest interval poate dormi 10 ore ziua, da degeaba, pt ca somnul nu va odihnitor. Prin urmare, detoxifierea se face intre orele 21 si 2. De ce ar face exceptie copii si batranii? Ei nu au toxine care trebuie eliminate? Batranii, aia demodati de la tara, care sau culcat toata viata o data cu gainile au ajuns cu seninatate la 100 de ani. Generatia actuala nu va trece de 50 de ani, decat pe facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>